Müşteri Kazanma Rehberi

8 Tem, 2020

Müşteri Kazanma Rehberi

Sosyal medya üzerinden kendi imkanlarınız ile nasıl müşteri kazanabilirsiniz?

Sosyal medya pazarlama marka, ürün tanıtımları yapma; yeni hedef kitlelere ulaşma ve bu kitleleri müşteriye dönüştürmek için oldukça etkili bir yöntem.

Sosyal medya üzerinden yarışmalar, çekilişler düzenleyerek kullanıcıların,

  • Bir arkadaşlarını etiketlemeyi isteyebilir,
  • Bir gönderiyi kendi hesaplarında paylaşmalarını isteyebilir,
  • Yarışmaya bir içerik (kendi çektikleri ürünlerinizin bir fotoğrafı vb.) göndermelerini ve bunu paylaşmalarını isteyebilirsiniz.

Bunlar sayesinde kendi imkanlarınızla hem yeni kitlelere ulaşabilir hem de yeni müşteriler kazanmaya başlayabilirsiniz.

Facebook & Instagram Reklamlarını Kullanın

 

Facebook’un reklam modelleri sayesinde ürün tanıtımları, mobil uygulamaya yönlendirme, siteye yönlendirme, sayfa beğenisi artırma gibi birçok farklı eylem yapılabiliyor. Facebook’taki marka sayfanız üzerinden ihtiyacınıza yönelik reklam kampanyaları oluşturarak, yeni kitlelere ulaşabilir ve ulaştığınız bu kitleleri müşterilere dönüştürebilirsiniz.

Facebook reklamlarından sonra en sık kullanılan reklam mecrası ise Instagram. Hikâye reklamları, fotoğraf reklamları, video reklamları, dönen reklamlar, koleksiyon reklamları ve keşfette reklamlar vererek kendi reklamlarınızı oluşturup hem potansiyel müşterilerinizi elinizde tutabilir hem de yeni müşteriler kazanmanızı sağlayabilirsiniz.

 

Youtube Reklamları ile Müşteri Kazanmak

 

Youtube ’de görüntülü reklam modeli, yer paylaşımı, atlanabilir reklam, atlanamayan reklam, bumper reklamlar, sponsor kart reklamları, discovery reklamlar gibi reklam modelleri kullanarak tutundurma çalışmaları yaparak potansiyel müşterilerinize yeni müşteriler ekleyebilirsiniz. Bunların yanında kullanıcıların da müşterilerinize dönüştürmek için, etkili başlık ve açıklamalar, dikkatleri çeken kapak fotoğrafları, kaliteli video içerikleri üretip bu koşulları dikkate alarak yeni müşteriler elde edebilirsiniz.

 

Yeni Müşteriler Kazanmanın En Kolay Yolu: Google Adwords

 

Rakip firmalardan önde olmak, hedef kitlenize gerek satış gerekse marka bilinirliği için ulaşmak Google Adwords reklamları ile artık daha kolay bir hale gelmiştir. Google’ın geliştirdiği reklam alanında yer alacak olan reklamlarınız ile yeni müşterilerin size ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Google sayesinde ürününüze ya da hizmetinize dair reklam giderlerinin gerektirdiği yüksek bütçeden tasarruf edebilmeniz ve düşük maliyet ile müşteri kitlenizi genişletmeniz mümkün.

 

Geleneksel El İlanı Reklamlarını Kullanın!

El ilanları işletmenizi yerel olarak tanıtmanın en etkili yollarından biridir. Maliyetinin de diğer reklam araçlarına nazaran oldukça düşük olması el ilanlarını cezbeden önemli özellikler arasındadır. Özellikle yerel esnafların mutlaka kullanması gereken el ilanları oldukça uygun fiyat avantajları ile sunulmaktadır. El ilanı siparişi vererek işletmenizin karını rahatlıkla artırabilirsiniz. El ilanlarınız çekici ve anlaşılır olmalı, promosyon veya indirim gibi teşvikler sunmalıdır. Renkli, müzikli ve eğlenceli reklamlar hazırlayarak müşterilerinize yeni müşteriler katabilirsiniz.

 

Eğer bu konularla ilgili daha profesyonel destek isterseniz, dijital pazarlama ekibimiz ile görüşüp size özel teklifler alabilirsiniz.

Sosyal medyada paylaşın


Diğer yazılara göz atın

Ağu
Online Mağaza Açmanın Avantajları

Online mağaza açmak ve internetten satışlara başlamak hem fiziki mağazalar için hem de girişimci olm...

Tem
İnternetten Satışı Yasak Olan Ürünler

Gelişen internet altyapısı ile internet, toplumun büyük bir kısmının erişimine açılmış ve son...

Ücretsiz Deneyin

Kart bilgilerinizi paylaşmadan 14 gün boyunca ücretsiz deneyin.

ÜCRETSİZ DENE BİLGİ ALIN